POLITIC

Nicu Popescu, despre noul Viceprim-ministrul pentru Reintegrare: „Am convingerea că vasta experienţă acumulată de către domnul Serebrian va fi de mare ajutor”

post-img

Astăzi a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian şi cu această ocazie, Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Nicu Popescu a venit cu un mesaj adresat diplomatului.

„Sunt bucuros că un om cu o impresionantă carieră diplomatică s-a alăturat începând de astăzi echipei noastre guvernamentale. Am convingerea că vasta experienţă acumulată de către domnul Serebrian de-a lungul anilor în care ne-a reprezentat cu succes ţara în capitalele europene va fi de mare ajutor pentru ceea ce ne-am asumat în portofoliul de reintegrare a ţării noastre”, susţine Nicu Popescu.

Funcţia de viceprim-ministru pentru Reintegrare a devenit vacantă după ce principalul negociator al R.Moldova în procesul de reglementare transnistreană, Vladislav Kulminski, şi-a anunţat demisia la data de 5 noiembrie 2021. Acesta susţine că demisia sa a fost determinată de naşterea copilului său şi de starea de sănătate a soţiei.

Oleg Serebrian, născut în 1969, este scriitor, istoric, politolog şi diplomat. Este licenţiat în istorie şi drept al Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chişinău (1992) şi magistru în relaţii internaţionale al Institutului European din Nisa (1993). A urmat specializări la Şcoala Naţională de Administraţie din Paris şi la universităţile din Edin­burgh şi Birmingham. În 1998 a susţinut doctoratul în ştiinţe politice. El a condus misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din Franţa, Germania şi a fost ambasador la UNESCO. După misiunea de diplomat la Berlin, încheiată recent, Oleg Serebrian a condus Institutul Diplomatic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.