POLITIC

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Preşedintele Seimas-ului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen

post-img

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Preşedintele Seimas-ului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, care se află în vizită în Republica Moldova.

Discuţiile s-au referit la evoluţiile de securitate din regiune şi provocările cărora Republica Moldova trebuie să le facă faţă în anul curent, cea mai importantă fiind criza energetică. Oficialele au vorbit şi despre experienţa lituaniană în ceea ce priveşte consolidarea independenţei energetice a ţării, o soluţie fiind dezvoltarea energiei verzi şi a celei regenerabile.

Maia Sandu i-a mulţumit doamnei Čmilytė-Nielsen pentru prietenia şi susţinerea de care Lituania a dat mereu dovadă în raport cu Republica Moldova. „Mi-am exprimat interesul de a extinde cooperarea economică şi de a atrage investiţii lituaniene în economia noastră. I-am transmis, totodată, că ne dorim o intensificare a cooperării în materie de securitate - pentru combaterea dezinformării şi a ştirilor false, care sunt o ameninţare pentru democraţiile de azi”, a mai spus Preşedintele Maia Sandu.