POLITIC

VIDEO. UPDATE. Proiectul de hotărâre privind declararea stării de urgenţă a fost adoptat de Parlament

post-img

UPDATE. Proiectul de hotărâre privind declararea stării de urgenţă în energetică pe teritoriul Republicii Moldova a fost adoptat de Parlament. Pentru declararea stării de urgenţă au votat 58 de deputaţi.

Starea de urgenţă a fost instituită pe o perioadă de 60 de zile.

Urmează să se întrunească Comisia pentru Situaţii de Urgenţă pentru a fi aprobate o serie de măsuri specifice.

UPDATE. „Scrisoarea Gazprom nu este una prietenoasă şi nu este una justificată economic”, a spus Natalia Gavriliţa la tribuna Parlamentului, acolo unde solicită deputaţilor  instituirea stării de urgenţă în sectorul energetic.

„Sper că vom rămâne în cadrul de cooperare comerială cu Gazprom”, a declarat Natalia Gavriliţa.

Guvernul a solicitat instituirea stării de urgenţă după ce Gazprom a transmis o scrisoare Moldovagaz prin care şi-a exprimat intenţia de a opri livrarea gazelor naturale către Republica Moldova, în cazul neachitării integrale a consumului curent până în 20 ianuarie.

Proiectul ordinii de zi a sesiunii extraordinare, aprobat de Biroul permanent, include proiectul de Hotărâre cu privire la declararea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 60 de zile. Propunerea va fi supusă dezbaterilor în cadrul şedinţei plenare de mâine, 20 ianuarie, care va începe la ora 09:00.