POLITIC

Liderul PPDA, Andrei Năstase cere demisia lui Vladimir Ţurcan de la Curtea Constituţională

post-img

Liderul Partidului Politic, Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase cere ridicarea mandatului de judecător al Curţii Constituţionale lui Vladimit Ţurcan.

Anunţul a fost făcut în cadrul unui Live transmis pe pagina sa de Facebook. Năstase este deranjat de faptul că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a recunoscut că a vorbit la telefon cu Vladimir Ţurcan după ce Curtea Constituţională a suspendat măsurile anticriză pe care guvernul şi-a asumat răspunderea.

„Ţurcan Vladimir se face vinovat de încălcarea obligaţiei statutare privind neadmiterea folosirii funcţiei sale în scop de propagandă de orice fel, stabilită la art. 17 lit. "e" din Legea nr. 317. Or, Ţurcan Vladimir care în calitatea sa de judecător constituţional a jurat de apăra ordinea constituţională, a fost cel care în virtutea încălcării obligaţiilor funcţionale şi sfidării statutului de judecător constituţional a alimentat propaganda totalitaristă a preşedintelui Dodon Igor, afectând de o manieră inadmisibilă încrederea societăţii în Curtea Constituţională şi viabilitatea valorilor constituţionale în situaţii extrem de dificile pentru societate, susceptibile de a zdruncina încrederea societăţii în orânduirea constituţională”, a spus liderul PPDA.

Amintim că anterior deputatul PAS Sergiu Litvinenco a expediat preşedintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi un  prin care solicit sesizarea Curţii Constituţionale în vederea pornitii unei urmăriri disciplinare a judecătorului Vladimir Ţurcan, care i-ar fi divulgat şefului statului voturile exprimate de fiecare judecător în cazul suspendării Legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

Şi membrul grupului parlamentar Pro Moldova Sergiu Sîrbu a depus o sesizare în acest sens, doar că la Procuratură.