POLITIC

Iohannis a convocat CSAT după atacul Rusiei în Ucraina. Armata României a activat punctele militare de comandă

post-img

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) joi, la 11.00, în contextul conflictului din Ucraina. De asemenea, Armata României a anunţat că a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea.

Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica privind implicaţiile asupra securităţii euroatlantice în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. La finalul şedinţei CSAT, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, transmite digi24.ro

Klaus Iohannis participă joi seara la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei.

În ceea ce priveşte situaţia de securitate din Ucraina, Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a luat toate măsurile necesare de reacţie, atât cele care revin în mod direct instituţiei, precum şi cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului naţional de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituţională, elaborate din timp”, arată un comunicat al Ministerului Apărării”, ptrivit unui comunicat MApN..