POLITIC

Igor Dodon va merge la Moscova, pentru parada dedicată Zilei Victoriei. „Partea rusă îşi asumă toate cheltuielile”

Preşedintele Igor Dodon va participa la parada dedicată Zilei Victoriei, care va avea loc în Piaţa Roşie de la Moscova. Din cauza pandemiei, evenimentul va fi organizat pe 24 iunie. Şeful statului spune că va onora invitaţia omologului său rus, Vladimir Putin, şi va participa la parade. La întoarcere, nu intenţionază să stea 14 zile în carantină, pe motiv că legea nu-l obligă să facă acest lucru.

Invitaţia trimisă preşedintelui Igor Dodon de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a fost făcută publică de Serviciul de Presă al instituţiei prezidenţiale. Şeful statului spune că pentru vizită nu va cheltui niciun ban de la buget.

 IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: „Partea rusă îşi asumă de obicei toate cheltuielile. Decizia comisiei de sănătate publică specifică, că în interes de serviciu persoanele care pleacă în afara ţării sau intră în ţară, nu sunt obligate să stea în carantină dacă nu au simptome”.

Potrivit statisticilor oficiale, Federaţia Rusă este una dintre cele mai afectate ţări de noul tip de coronavirus, plasându-se pe locul 3 în lume după numărul de îmbolnăviri.