POLITIC

Dreapta pro-europeană poate capta peste 51 la sută dintre voturi la anticipate, opinie

La alegerile parlamentare anticipate, dreapta pro-europeană poate capta peste 51 la sută dintre voturi. De această opinie este liderul Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Octavian Ţîcu. El a declarat, în cadrul emisiunii ”Punctul pe Azi” de la TVR MOLDOVA, că următorul Parlament va fi foarte pestriţ.

”Noi suntem într-un moment favorabil, în care stânga se va prăbuşi şi vom avea un avantaj a forţelor pro-europene. Am auzit clar declaraţia preşedintelui-interimar PAS, Igor Grosu, care a spus că PAS va merge singur, că nu crede în blocuri electorale, ca şi mine. Noi am trăit experienţa Blocului ACUM, este o experienţă de coşmar, partide şi oameni care gândesc la fel când vine chestiunea de împărţire şi de poziţionare, este un dezastru.  Vor fi două coloane, vor fi formaţiunile pro-europene, care se vor descurca cu o agendă şi va fi Platforma unionistă a PUN. Sigur vor fi şi alte partide, va fi Renato Usatâi, vor fi şi alţii care au apărut între timp. Noi vedem alianţă cu PAS, PPDA, toţi ce vom intra pe dreapta”, a spus Octavian Ţîcu.

Totodată, deputatul a fost solicitat să comenteze şi apelul PSRM de a se uni forţele de stânga la alegerile parlamentare anticipate. ”Igor Dodon a făcut apel la consolidarea forţelor oligarhice ale sistemului. Cei ca el sunt nişte emanaţii ale sistemului şi aici intră şi Şor, şi Chicu, şi Pro Moldova, Pentru Moldova. Acest apel trădează o nesiguranţă totală a PSRM. Igor Dodon a căzut într-o groapă din care din care nu poate ieşi, într-o groapă de imagine”, a mai spus Octavian Ţîcu.
 
”Într-adevăr în societate sunt două opţiuni: pro-europeană şi pro-unionistă. Poporul însuşi cere, altminteri va duce la dezbinarea societăţii. Două direcţii sunt: pro-europeană şi pro-română, care nu se exclud, dar se completează”, a menţionat profesorul Alexandru Arseni, deputat în Primul Parlament al R. Moldova.