POLITIC

Deputat ACUM: Partidul Democrat controlează în continuare foarte multe instituţii

post-img

Partidul Democrat continuă să controleze foarte multe instituţii şi autorităţi de stat. Declaraţia aparţine deputatului blocului ACUM Sergiu Litvinenco, dând drept exemplu Consiliul Audiovizualului, Consiliul Concurenţei, dar şi Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit deputatului, Republica Moldova încă are o problemă cu unele instituţii de stat, „aşa-numitele instituţii/ autortăţi de reglementare, independente sau autonome”.

„Vorbim de Consiliul Audiovizualului, care şi-a bătut joc mulţi ani în ce priveşte cetăţenii acestei ţări, când au lăsat propaganda lui Plahotniuc de dimineaţă până seara să arunce cu minciuni peste cei care luptau împotriva lui Plahotniuc, vorbim de ANRE, unde s-au instalat şefi membri ai PD-ului, vorbim de Consiliul Concurenţei – uitaţi-vă ce se întâmplă în domeniul monopolului, înţelegerile de cartel, iar această instituţie nu întreprinde nimic”, a declarat în cadrul emisiunii Punctul pe AZi deputatul Sergiu Litvinenco.  

Inamovibilitatea şefilor acestor instituţii este un lucru grav, deşi conceptul de inamovibilitate nu este unul rău, spune Litvineno.

„Eu accept acest concept, îl susţin, dar PD a făcut legile în aşa fel încât acestor şefi să nu li se poată face nimic. Aceşti oameni pot să încalce legea de dimineaţă până seara timp de 7 ani cât e mandatul şi nimeni nu poate să îi facă absolut nimic. Trebuie să revedem legea, pentru că altfel nu se poate”, a explicat Litvinenco, subliniind că „în continuare PD controlează foarte multe instituţii”.

Mai mult, deputatul spune că  PD se află la putere în absolut toate raioanele din Republica Moldova. PD a pierdut doar Guvernul R.M toate serviciile publice desconcentrate sunt sub controlul PD şi în continuare hărţuiesc exponenţii partidelor noastre, care formal sunt la Chişinău la putere.