POLITIC

Comisia Unificată de Control s-a întrunit în şedinţă. Subiectele abordate de cele două delegaţii

post-img

Astăzi membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit în şedinţă ordinară săptămânală. În cadrul discuţiilor pe subiecte organizatorice, s-a decis includerea unui nou membru în delegaţia Federaţiei Ruse, iar delegaţia R. Moldova a anunţat înlocuirea unui observator militar, al cărui mandat a expirat.

Comandamentul Militar Întrunit a raportat situaţia în Zona de Securitate în perioada 17-23 noiembrie 2021. Printre incidente militarii au remarcat două cazuri, la Coşniţa şi la Rezina, când localnicii au depistat în sol câte un obuz vechi, ambele nefuncţionale, rămase din timpul Războiului al Doilea Mondial.

În ambele cazuri obuzele au fost ridicate regulamentar de către geniştii Armatei Naţionale şi transportate pentru dezamorsare în condiţii de siguranţă. A fost aprobat planul activităţilor comune ale Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii pentru anul 2022.

Starea utilajelor şi infrastructurii posturilor Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii a fost analizată în contextul unei informaţii care se prezintă trimestrial de Comandamentul Militar Întrunit conform unei decizii a Comisiei Unificate de Control din 2009.

Comisia se va întruni peste o săptămână pentru a relua discuţiile pe probleme importante din Zona de Securitate.