POLITIC

Analist: Igor Dodon se comportă ca Vlad Plahotniuc când a pierdut puterea

post-img

Igor Dodon a pierdut orice contact cu realitatea şi se comportă exact ca Vlad Plahotniuc, atunci când a pierdut puterea, afirmă analistul politic Ion Tăbîrţă. Totodată, directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, susţine că Igor Dodon şi-a pierdut „verticala” mult mai devreme, pentru că activitatea sa de preşedinte a fost violată de Vlad Plahotniuc. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Igor Dodon ca disperatul încearcă să se opună şi încearcă să facă comparaţie că ceea ce face acum preşedintele este egal cu ceea ce a făcut Plahotniuc în 2019. Nici pe departe nu este aşa. Domnul Dodon se comportă acum ca Plahotniuc. Logic ar fi fost ca toate forţele politice să se orienteze spre alegeri anticipate”, a declarat Ion Tăbîrţă.

„Eu cred că Igor Dodon şi-a pierdut verticala mult mai înainte, încă atunci când întreaga lui activitate de preşedinte a fost violată de către Plahotniuc şi el niciodată nu a avut posibilitate să-şi exercite funcţia sa de preşedinte, aşa cum ea era prevăzut şi aşa cum era aşteptată. El nu s-a folosit de acea şansă istorică de a învinge cel puţin faţa endemică a corupţiei din R. Moldova. Dimpotrivă, a debarcat Guvernul Sandu şi a făcut alianţă cu făuritorii furtului miliardului şi s-a ancorat în toate schemele de corupţie”, a menţionat Viorel Cibotaru.

Ion Tăbîrţă a adăugat că „vom avea o campanie dură şi posibil cu surprize”.

„Eu nu sunt sigur că PSRM va acumula aceleaşi 37 de mandate”, a subliniat analistul.

„Igor Dodon creează ură interetnică, divizează societatea, numai pentru a-şi crea un nucleu dur al electoratului său”, a mai specificat Tăbîrţă.