POLITIC

Alexandru Slusari: Andrian Candu trebuie lipsit de imunitate şi tras la răspundere în dosarul fraudei bancare

post-img

Fostul preşedinte al Parlamentului, vicepreşedintele Partidului Democrat, Andrian Candu, trebuie lipsit de imunitate şi tras la răspundere în dosarul fraudei bancare, consideră preşedintele comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari.

ntr-un interviu oferit pentru "Cotidianul" deputatul a spus că "rolul lui Candu a fost unul important, întrucât el a reprezentat, în 2011, o companie controlată de Plahotniuc, OTIV Prime, în tranzacţia privind vânzarea acţiunilor Băncii de Economii către Veaceslav Platon".

Slusari consideră că Andrian Candu se face vinovat şi de "neglijenţă în serviciu", deoarece, în 2014, în calitate de vicepremier şi ministru al Economiei, s-a numărat printre cei care au promovat acordarea garanţiilor de stat pentru băncile fraudate (Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank - "I."), fără instituirea controlului special al BNM imediat după asta.

"Acolo există responsabilitate colectivă. La unii vina e mai mare, la alţii e mai mică, cineva a stat în spate. Ar trebui pornit dosar penal pe numele a patru persoane: Iurie Leancă, Andrian Candu, Dorin Drăguţanu şi Anatol Arapu", consideră Slusari.