JUSTIŢIE

ULTIMA ORĂ. Ex-preşedintele Curţii de Apel Bălţi, magistratul Alexandru Gheorghieş, a primit 20 de zile de arest preventiv

post-img

Ex-preşedintele Curţii de Apel Bălţi, magistratul Alexandru Gheorghieş, şi Ghenadie Sîrbu, unul dintre complicii judecătorului, au fost plasaţi în arest preventiv pentru 20 de zile. O decizie în acest sens a fost luată joi, 18 noiembrie, de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Informaţia a fost oferită Ziarului de Gardă de către procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, scrie Ziarul de Gardă.

„Magistraţii au admis parţial demersul procurorilor care au solicitat câte 30 de zile de arest şi au dispus aplicarea arestului pentru 20 de zile în privinţa lui Alexandru Gheorghieş şi Ghenadie Sîrbu”, a declarat Petru Iarmaliuc pentru zdg.md.

În urma acţiunilor de urmărire penală desfăşurate de PA şi SIS, fostul preşedinte al Curţii de Apel (CA) Bălţi, magistratul Alexandru Gheorghieş şi două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi. Magistratul şi încă o persoană bănuită în cadrul cauzei penale au fost reţinute şi plasate în izolator pe un termen de 72 de ore.

Potrivit procurorilor, complicii au depus declaraţii şi cooperează cu procurorii. Procuratura Anticorupţie (PA) în comun cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) au efectuat, la 16 noiembrie, în total şapte percheziţii în cadrul cauzei penale în care este vizat judecătorul de la CA Bălţi. Percheziţiile au fost efectuate la mai multe locaţii printre care la biroul de serviciu, domiciliul şi la automobilul care se află în folosinţa magistratului.

Sursa: Ziarul de Gardă