JUSTIŢIE

Sergiu Litvinenco, întrevedere cu preşedintele Comisiei juridice a Senatului României. „Avem sprijinul statului român în drumul nostru de reformă a justiţiei şi luptă cu marea corupţie”

post-img

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi o întrevedere la Ministerul Justiţiei, cu doamna Iulia Scântei, preşedinta Comisiei juridice a Senatului României.

„Am avut o discuţie foarte bună despre curăţarea şi reformarea sistemului de justiţiei din Republica Moldova, lupta cu marea corupţie, inclusiv restructurarea cadrului institutional, dar şi despre experienţele României la aceste capitole.
În cadrul discuţiei, am făcut o trecere în revistă a acţiunilor iniţiate de către Ministerul Justiţiei, dar şi a activităţilor care urmează să se întâmple în perioada imediat următoare. În mod special, m-am referit la mecanismele de pre-vetting şi vetting, scopul cărora este de a curăţa sistemul de justiţie de procurori şi judecători toxici, care au grave probleme de integritate. Este un exerciţiu ambiţios, dar care va da tonul reformei de mai departe, o reformă mult aşteptată de către cetăţeni Republicii Moldova, care îşi doresc o justiţie în care să aibă certitudinea că nu le sunt încălcate drepturile în mod abuziv”, susţine Sergiu Litvinenco.„Doamna Scântei m-a asigurat că avem sprijinul statului român în drumul nostru de reformă a justiţiei şi luptă cu marea corupţie. Am convenit să intensificăm şi să consolidăm cooperarea moldo-română pe segmentul justiţiei şi cel legislativ. Cu această ocazie, am mulţumit României pentru deschiderea şi susţinerea continuă a Republicii Moldova în consolidarea statului de drept şi în parcursul său european”, a mai adăugat Ministrul Justiţiei.