JUSTIŢIE

Procuratura Anticorupţie a solicitat repetat Biroului Interpol anunţarea în căutare internaţională a lui Veaceslav Platon

post-img

Procuratura Anticorupţie anunţă că a solicitat repetat Biroului Interpol anunţarea în căutare internaţională a controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Totodată, procurorii sunt în procesul solicitării extrădării de către autărităţile din Marea Britanie.

„Având în vedere interesul public sporit în raport cu acţiunile de anunţare în căutare şi extrădare a cetăţeanului Veaceslav Platon, Procuratura Anticorupţie informează că, în decembrie 2021 a solicitat repetat Biroului Interpol anunţarea în căutare internaţională a persoanei vizate. La moment, cererea se află în proces de examinare de către Biroul Interpol, nefiind informaţi despre rezultatul examinării acesteia”, precizează Procuratura Anticorupţie. 

Totodată, procurorii informează că se pregătesc actele necesare extrădării din Marea Britanie a acestuia.

„Subsecvent, informăm că, la moment sunt pregătite toate materialele necesare în vederea înaintării cererii de extrădare a cetăţeanului Veaceslav Platon, care urmează a fi expediată pentru examinare autorităţilor din Marea Britanie.”.