JUSTIŢIE

Permis de conducere contra 750 de euro. Un bărbat din Chişinău, reţinut de CNA şi procurori pentru trafic de influenţă

post-img

Un bărbat din Chişinău a fost reţinut de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, după ce ar fi pretins şi primit 750 de euro mită, ca să elibereze mai uşor un permis de conducere.

Potrivit datelor anchetei, acesta ar fi dat asigurari denunţătorului că poate influenţa membrii comisiei de examene din cadrul Secţiei Înregistrare Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto Cahul a Agenţiei Servicii Publice să acorde note de promovare a probelor scrise şi practice şi că-i poate determina să elibereze ulterior permisul auto. Bărbatul ar fi acţionat coordonat cu alţi doi tineri din anturajul său, care sunt acum banuiţi de complicitate la infracţiune.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influenţă. Suma pretinsă de 750 de euro a fost transmisă sub controlul organului de urmărire penală al CNA, iar pentru a fortifica probatoriul, ofiţerii anticorupţie au descins cu percheziţii la domiciliile celor trei bănuiţi. În consecinţă, au fost ridicate dispozitivele de pe care au fost purtate discuţii telefonice despre "aranjarea" eliberării permisului de conducere. DGT Sud a CNA desfăşoară în continuare acţiuni de documentare a cazului sub toate aspectele.

În prezent, unul dintre banuiţi este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei bărbaţi riscă până la 7 ani de închisoare.

Menţionăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupţie conduce urmărirea penală.