JUSTIŢIE

Mită de 900 de euro pentru un permis de conducere. Un funcţionar din Edineţ a fost reţinut de CNA

post-img

Un funcţionar din cadrul Direcţiei Tineret şi Sport a Primăriei Edineţ a fost reţinut de ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă. Acesta ar fi “aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins şi primit 900 de euro mită.

Potrivit datelor anchetei, în acţiunile sale infracţionale, bărbatul ar fi susţinut că are influenţă asupra angajaţilor Secţiei de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din oraşul Bălţi şi că poate organiza susţinerea cu succes a probelor teoretice şi practice, cu eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria B.

Pentru că nu s-ar fi ţinut de cuvânt, tânărul a fost denunţat la CNA, iar urmare a măsurilor speciale de investigaţie întreprinse, acesta a fost reţinut pentru 72 de ore. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

Precizăm că, în perioada 2020-2021, CNA a documentat peste 100 de cazuri, preponderent de trafic de influenţă, privind acţiunile persoanelor implicate în obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie.