JUSTIŢIE

Fostul deputat transfug Vladimir Vitiuc, cercetat pentru îmbogăţire ilicită, rămâne în arest la domiciliu

post-img

Fostul deputat Vladimir Vitiuc, învinuit de îmbogăţire ilicită în dosarul parlamentarilor comunişti, care au trecut la democraţi în 2015, a fost lăsat să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chişinău a respins, luni, demersul procurorilor anticorupţie privind revenirea lui Vitiuc în penitenciar şi a menţinut decizia instanţei de fond, scrie Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în lipsa lui Vitiuc, acesta fiind reprezentat de apărători, care au invocat că clientul lor este afectat de hemoragie după ce a fost operat în timp ce se afla în arest preventiv.

Curtea de Apel programase să se pronunţe luni şi în privinţa foştilor deputaţilor Sergiu Sîrbu şi Artur Reşetnicov. Instanţa a amânat pentru marţi examinarea demersului în privinţa lui Sergiu Sîrbu, care nu s-a prezentat la şedinţa de judecată. Prelungirea mandatului de arestare în privinţa lui Artur Reşetnicov a fost amânată pentru vineri după ce avocaţii fostului deputat au anunţat instanţa că clientul lor a fost internat în spital luni dimineaţă.

Sursa citată aminteşte că săptămâna trecută Curtea de Apel Chişinău a dispus transferarea ex-deputatului Anatolie Zagorodnîi pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, după ce Judecătoria Chişinău l-a plasat în arest la domiciliu, la fel ca pe Reşetnicov, Sîrbu şi Vitiuc.