JUSTIŢIE

Complicele unor pretinşi poliţişti a comis un atac tâlhăresc asupra unei familii cu copil nou-născut

post-img

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul penal al unui bărbat de 35 de ani, care a participat la un atac tâlhăresc în oraşul Şoldăneşti, în 2017.

Ulterior comiterii infracţiunii, acesta a fost anunţat în căutare, iar după reţinere şi audiere, i-a fost prezentată învinuirea de uzurpare de calităţi oficiale, atunci când în noaptea în care a fost comis atacul tâlhăresc, membrii grupului infracţional au pretins că sunt colaboratori ai „Poliţiei antidrog.”

Mai exact, inculpatul a avut rolul de şofer al grupului infracţional, care s-a prezentat aproape de miezul nopţii de casa familiei victimă, cu scopul desfăşurării percheziţiei la domiciliu, sub pretextul că victimele ar avea cantităţi mari de droguri. Chiar dacă pretinsele droguri nu au fost găsite, membrii grupului au cerut de la capul familiei suma de 5.000 euro pe care pretindeau că familia i-ar fi avut de la ceremonia recentă de cumetrie. Aşa cum victima a opus rezistenţă, „poliţiştii” l-au lovit cu un ciocan şi cu armele din dotare, pe diferite părţi ale corpului. De asemenea, aceştia au interogat şi fiica familiei, care se afla cu copilul nou-născut într-o cameră separată.
În cele din urmă, pretinşii poliţişti au deposedat familia de sumele de bani găsite în casă şi de telefoanele pe care familia le avea în folosinţă. Prejudiciul material total al familiei l-a constituit suma de circa 48.000 lei.

Potrivit procurorilor PCCOCS, la etapa investigării cauzei, inculpatul nu şi-a recunoscut vina. Ulterior judecării cauzei penale, pentru comiterea atacului tâlhăresc în calitate falsă de poliţist, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 12 ani.

Reamintim, în martie 2020, PCCOCS anunţase despre condamnarea altor doi membri ai grupului infracţional, la 9 şi 12 ani închisoare.

Potrivit legii, bărbatul al cărui dosar penal a fost trimis în judecată acum se prezumă nevinovat până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale.