JUSTIŢIE

Au primit 4000 euro pentru organizarea traversării ilegale a frontierei dinspre România spre R. Moldova. Doi bărbaţi au fost reţinuţi

post-img

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Nord, de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au reţinut doi bărbaţi bănuiţi că au facilitat şi organizat trecerea ilegală a frontierei de stat, prin postul vamal Leuşeni, în schimbul sumei de 4000 euro.

Mai exact, cei doi au pretins că au influenţă asupra persoanelor din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, astfel încât persoana solicitantă să intre în ţară fără ca să fie înregistrată în baza de date relevantă. Motivul solicitării ţinea de faptul că solicitantul era anunţat în căutare într-un dosar penal pentru escrocherie. Astfel, aceştia au primit suma de bani în două tranşe, pentru ca să-i asigure persoanei intrarea nedetectată în ţară, iar luni, 6 decembrie au fost reţinuţi de oamenii legii.

După audierea acestora de către procurorii PCCOCS, oficiul Nord, bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia şi colaborează în vederea elucidării tuturor circumstanţelor. Cu referire la solicitant, în privinţa acestuia va fi pornită urmărirea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Operaţiunea a avut loc sub supravegherea procurorilor PCCOCS, cu sprijinul ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate şi ai Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a MAI.

Bănuiţii sunt consideraţi nevinovaţi, potrivit legii, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale, urmare a trimiterii în judecată a dosarului penal de către procurori.