Jo Tokyo 2020

VIDEO. Un militar român rănit în Afganistan va reprezenta în premieră România la arc, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

post-img

Un militar român rănit în Afganistan s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. ​Caporalul Eugen Pătru va reprezenta, în premieră, România la proba de arc olimpic. Militarul a fost rănit grav la ambele picioare în Afganistan, în urmă cu 4 ani. Acum el face parte din Invictus, echipa paralimpică a armatei. Eugen are 31 de ani şi este caporal în armată. În urmă cu câteva zile, la un concurs din Cehia ,tânărul a reuşit să se califice în premieră pentru România la Jocurile Paralimpice din Japonia. În Republica Moldova, întrecerile Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor fi transmise în direct de postul TVR MOLDOVA,În urmă cu 7 ani, în Afganistan, Eugen a fost la un pas de moarte. Patrula sa a fost lovită de o maşină capcană. Un coleg a fost ucis pe loc, comandantul de pluton şi-a pierdut o mână, iar caporalul a fost rănit grav la ambele picioare. A stat internat aproape 5 luni în spitalele din Germania şi România.

La 2 ani de la atacul din Afganistan a venit la echipa Invictus cu gândul să facă înot şi să participe la diversele concursuri paralimpice militare.

Rezultatele nu au întârziat să apară. În 2018, Eugen a câştigat aurul la jocurile Invictus din Australia şi a luat aurul la Campionatul mondial militar. Acum tânărul are şanse reale să urce pe podium la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.