Jo Tokyo 2020

După mari emoţii, halterofilul Marin Robu a aflat că este calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilul Marin Robu a avut mari emoţii, până la începutul acestei săptămâni, când s-a văzut pe lista sportivilor calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A aflat vestea cu doar câteva zile înainte de startul competiţiei.

MARIN ROBU, halterofil: „S-au anunţat foarte târziu cotele, care s-au acordat sportivilor şi asta un pic ne-a deranjat deoarece nu ştiam să facem pregătirea cât mai bună sau nu.Credeam că nu mă voi califica, deja începusem puţin mai slab antrenamentele, ziceam că voi face deja pauză, iar apoi când am aflat că m-am calificat am început şi mai mult să mă antrenez, iar acum depun un efort mult mai mare ca să-mi revin şi să-mi depăşesc forma pe care o aveam”.

Marin Robu a devenit, în acest an, vicecampion european la categoria de până la 73 de kilograme. Sportivul de 21 de ani va participa în premieră la Jocurile Olimpice.

MARIN ROBU, halterofil: „Cred că pentru fiecare sportiv în parte, Jocurile Olimpice reprezintă cea mai mare competiţie, deoarece el munceşte doar ca să ajungă acolo”.

La Tokyo va debuta şi halterofila Elena Cîlcic. Sportiva din Comrat evoluează în limitele categoriei de 87 de kilograme.

ELENA CÎLCIC, halterofilă: „Când antrenorul mi-a spus că m-am calificat, am mers în cameră, am plâns puţin şi am continuat antrenamentele mai departe. Eram fericită, aveam emoţii mari desigur”.

SERGIU CREŢU, antrenor, lotul naţional de haltere: „Au muncit foarte mult, sânt pregătiţi bine şi cred că nu trebu să dezămăgim Republica Moldova. Permanent în haltere au fost rezultate şi eu cred că sportivii ăştia nu sunt pregătiţi mai slab de cât ceilalţi care au fost până acum”.

Republica Moldova are 20 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice iar preşedintele federaţiei de haltere speră ca halterolfilii să obţină cât mai multe medalii.

ANTONIO CONFLITTI, preşedinte, Federaţia de Haltere: „Noi susţinem întrega echipă, desigur că fiecare conducător ţine mai mult la sportivii proprii, dar desigur că n-o să fiu gelor dacă cineva de la judo sau caiac să aibă rezultate mai mare de cât halterofilii”.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august şi vor fi transmise în direct pe TVR MOLDOVA.