Gala Tvr Moldova

Gala TVR Moldova: Premiul special pentru jertfă în lupta cu pandemia, acordat post-mortem medicului Ecaterina Litvinschi

TVR MOLDOVA a acordat, post-mortem, PREMIUL SPECIAL PENTRU JERTFĂ ÎN LUPTA CU PANDEMIA medicului Ecaterina LITVINSCHI.

Pandemia de COVID-19 generează multă durere, suferinţă, traume, multe întrebări şi, deocamdată, prea puţine răspunsuri. A lovit dur în temelia sistemului medical, inclusiv din Republica Moldova. La data de 27 martie 2020 a fost înregistrat primul deces în rândul lucrătorilor medicali din ţară. Cea mai longevivă angajată de la Centrul de Asistenţă Medicală Prespitalicească a fost răpusă de virusul SARS-CoV-2. La vârsta de 79 de ani muncea în calitate de medic de urgenţă, rămânând până la ultima clipă în prima linie… În cei aproape 60 de ani de activitate în sistemul public de sănătate a dat dovadă de profesionalism, iniţiativă, dedicaţie. A lăsat în urmă o familie îndurerată, rude, prieteni, colegi de serviciu pentru care rămâne un exemplu demn de urmat. În memoria tuturor celor care au cunoscut-o, este un om de onoare şi de bună credinţă. 

Recunoştinţă eternă tuturor medicilor şi lucrătorilor din sistemul de sănătate care au pierdut lupta cu virusul ucigaş, pentru ca noi să fim în viaţă! 
Dumnezeu să-i odihnească în pace!
.