Gala Tvr Moldova

Gala TVR Moldova: Premiul special pentru dedicaţie în lupta cu pandemia, acordat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă” din Chişinău

TVR MOLDOVA a oferit PREMIUL SPECIAL PENTRU DEDICAŢIE ÎN LUPTA CU PANDEMIA Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ,,Toma Ciorbă” din Chişinău.

În acest an, marcat de criza pandemică, reflectăm mai mult ca niciodată asupra succeselor obţinute de medicii epidemiologi şi ne punem mari speranţe într-un viitor mai bun. Construit în 1896, la iniţiativa medicului sanitar al Chişinăului Toma Ciorbă, acest spital a devenit un puternic scut de rezistenţă împotriva bolilor infecţioase. Inaugurarea instituţiei a marcat începutul dezvoltării serviciilor de asistenţă medicală pentru bolnavii cu patologii contagioase. Catedra de Boli Infecţioase a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, ce activează în cadrul instituţiei începând cu anul 1991,  desfăşoară o colaborare intensă cu catedrele omoloage din cadrul facultăţilor de Medicină din România, precum şi cu Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. Parteneriatul se manifestă prin efectuarea unor cercetări ştiinţifice în comun, realizarea unor schimburi de informaţii şi experienţă, stagii de practică ale colaboratorilor, participarea la manifestări ştiinţifice. Este prima instituţie medicală din Republica Moldova implicată de la început în lupta cu pandemia de COVID-19. În vara acestui an, colectivul instituţiei a obţinut Premiul Naţional pentru munca depusă, pentru reuşitele în lupta cu virusul SARS-CoV-2.