EXTERN

Decizia instanţei din Australia în cazul lui Novak Djokovic, după şedinţa scurtă de sâmbătă şi unde se află acum tensimenul sârb

post-img

Sâmbătă dimineaţa a avut loc prima audiere în instanţă, după contestaţia depusă de avocaţii lui Novak Djokovic la a doua decizie de anulare a vizei.

Presa din Australia scrie că şedinţa a fost scurtă, iar judecătorul şi cele două părţi implicate (reprezentanţii liderului ATP şi cei ai ministrului Imigraţiei, Alex Hawke) au discutat mai mult despre chestiuni procedurale, scrie Digi Sport.

Instanţa a decis ca audierea finală în cazul lui Novak Djokovic să aibă loc duminică, 16 ianuarie, de la ora locală 09:30 (00:30, ora României).

În cursul zilei de sâmbătă se va decide şi dacă dosarul va fi judecat duminică de un singur judecător al instanţei sau de un complet format din trei judecători. În cel de-al doilea scenariu, ministrul Hawke nu va avea nicio cale de a contesta sentinţa.

După ce în cursul zilei de vineri autorităţile australiene i-au anulat pentru a doua oară viza lui Novak Djokovic, avocaţii sportivului sârb au contestat decizia în instanţă.

În dimineaţa de sâmbătă, "Nole" a avut programată o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor australiene de imigrare şi ulterior numărul 1 mondial a fost din nou reţinut.

Novak Djokovic a ajuns din nou în custodia forţelor australiene de frontieră, care l-au plasat în detenţie, la un hotel destinat refugiaţilor. Aici, liderul ATP va rămâne până duminică, la ora locală 09:30, când este programată audierea finală în cazul său.