Europa Azi

Comisia Europeană a propus modificarea bugetului UE 2021 pentru a sprijini suplimentar vaccinarea anti-COVID la nivel mondial şi răspunsul la urgenţele globale

post-img

Comisia Europeană a propus modificarea bugetului UE pentru anul 2021 pentru a oferi sprijin suplimentar domeniilor de politică care necesită consolidare având în vedere evoluţiile recente şi nevoile suplimentare, potrivit CaleaEuropeana.ro.

Concret, acest proiect de buget rectificativ nr. 6 va contribui la accelerarea vaccinării la nivel mondial. Acesta va oferi o sumă suplimentară de 450 de milioane EUR pentru a ajunge la cele 1,3 miliarde EUR care sunt necesare pentru a asigura 200 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru ţările cu venituri mici şi mijlocii prin intermediul COVAX, astfel cum a anunţat preşedinta von der Leyen în discursul său privind Starea Uniunii, notează sursa citată.

Acest proiect de buget rectificativ nr. 6 propune, de asemenea, consolidarea Mecanismului de Protecţie Civilă al UE cu 57,8 milioane de euro.

Fondurile prevăzute în buget pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă trebuie să fie majorate pentru a acoperi costurile răspunsului la situaţiile de urgenţă şi la dezastrele naturale care au avut loc vara trecută, inclusiv zborurile de repatriere a cetăţenilor UE aflaţi în Afganistan, operaţiunile din Haiti în urma cutremurului recent şi combaterea incendiilor de pădure din Europa.

Proiectul de buget rectificativ trebuie să fie aprobat de Parlamentul European şi de statele membre ale UE în cadrul Consiliului.