Electorala 2020

Măsuri de siguranţă în ziua alegerilor. Masca şi mănuşile - obligatorii, iar pixul trebuie luat de acasă

post-img

În ziua alegerilor prezidenţiale, 1 noiembrie, secţiile de vot vor activa în condiţii de pandemie. Acestea vor fi dotate cu echipamente de protecţie pentru funcţionari, dezinfectanţi şi vor fi respectate norme impuse de Comisia Naţională pentru Sănătate Publică (CNSP).

Astfel:

- Toţi participanţii vor respecta distanţa fizică de minim 1,5 metri.
- Vor fi aplicate reguli de igienă/prelucrare a mâinilor.
- Alegătorii se vor prezenta la secţii cu propriile pixuri.
- Alegătorii vor purta măşti, pe care le primesc la intrare.
- Funcţionarii electorali vor purta echipament de protecţie.
- Secţiile de vot vor fi asigurate cu dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe. Iar încăperile vor fi periodic prelucrate şi aerisite.
- Alegătorii vor fi atenţionaţi să respecte regulile ce ţin de întruniri în masă în zona secţiilor de votare.
- Cei care nu se pot deplasa la secţia de votare pot să voteze la locul aflării, prezentând din timp o cere la Biroul electoral al secţiei de votare unde este înregistrat. Aceasta atât în scris, cât şi la telefon. Cererile se acceptă din timp şi inclusiv până la ora 15.00 în ziua votului. Prioritar, echipele vor merge la domiciliul persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilităţi şi apoi persoanele infectate sau în autoizolare.
- Persoanele cu simptome care vin la secţie după ora 15.00 -vor fi asigurată cu măşti şi mănuşi, vor trece prioritar la urna de vot şi nu va contacta cu alte persoane.