ECONOMIC

Ministrul Economiei a discutat cu reprezentantul BERD oportunităţi de susţinere a programelor economice în R. Moldova

post-img

Ministrul economiei a discutat cu reprezentantul BERD oportunităţi de susţinere a programelor economice Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu Çağatay İmirgi, directorul BERD pentru Turcia, România, Republica Moldova, Azerbaidjan şi Republica Kârgâzstan.

Oficialii au discutat despre realizarea proiectelor guvernamentale şi susţinerea mediului de afaceri din Republica Moldova. De asemenea, părţile s-au referit la oportunităţile de susţinere a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi accesul acestora la instrumente de creditare.

Ministrul Gaibu a apreciat cooperarea eficientă cu BERD şi a mulţumit pentru suportul acordat. De asemenea, ministrul a informat misiunea BERD despre priorităţile Ministerului Economiei care urmează a fi realizate pe parcursul anului curent, în contextul implementării planului de acţiuni al Guvernului pentru 2021-2022.

La rândul său, reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a reiterat deschiderea instituţiei de a oferi suport Republicii Moldova. Oficiul Reprezentanţei Permanente a BERD la Chişinău a contribuit la implementarea a 145 proiecte, dintre care 52 proiecte active, portofoliul cărora însumează 616 milioane euro, pe domenii strategice precum infrastructură, instituţii financiare, industrie, comerţ şi agro-business.