ECONOMIC

Guvernul R. Moldova oferă granturi întreprinderilor mici şi mijlocii care activează în domeniul inovaţiilor digitale

post-img

Ministerul Economiei, prin intermediul ODIMM, va oferi granturi întreprinderilor mici şi mijlocii care activează în domeniul inovaţiilor digitale. Programul a fost aprobat în cadrul şedinţei de Guvern din 13 aprilie.

Obiectivul programului constă în acordarea finanţării nerambursabile sub formă de granturi ÎMM-urilor pe componentele de inovare digitală, tehnologie verde şi producţie sustenabilă în următoarele domenii: tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, media digitală, fabricaţie, agricultură, educaţie, sănătate, servicii financiare, industrii creative, e-Comerţ, reciclare. 

Startup-urile tehnologice vor beneficia de finanţare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80% din costurile legate de dezvoltarea şi promovarea produselor şi/sau serviciilor, dar nu mai mult de 500.000 lei. 

Programul a fost elaborat în cadrul Acordului de parteneriat cu proiectul „Tehnologiile viitorului”, susţinut de Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite ale Americii şi va fi finanţat atât din alocările bugetare, cât şi din surse externe ale partenerilor de dezvoltare.