ECONOMIC

Din primăvară, Republica Moldova va putea achiziţiona energie electrică din mai multe surse

Din primăvară, Republica Moldova va putea achiziţiona energie electrică din mai multe surse. Guvernul de la Chişinău a aprobat un proiect de modificare a legii cu privire la energia electrică.

În februarie, Executivul va organiza licitaţii cu potenţialii furnizori. Liberalizarea pieţei energetice din Republica Moldova e unul dintre principalele obiective anunţate de guvernarea de la Chişinău. Potrivit autorităţilor, diversificarea surselor de energie electrică va asigura securitatea energetică a Republicii Moldova. Pentru a intra în vigoare proiectul de lege urmează să fie aprobat de Parlament.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale: „În contextul utimelor evenimente de pe piaţa energetică şi electrică, Guvernul vine cu o serie de ajustări. Proiectul prevede un mecanism de achiziţionare  a energiei electrice din cel puţin 2 surse. Noi am avut o situaţie în octombrie şi decembrie când unica sursă care acum are contract cu distribuitorul nu a  fost capabilă să asigure volumul necesar de energie. Legea va suferi şi alte modifică pe parcursul anului”.