ECONOMIC

Companiile din Republica Moldova cuceresc şi piaţa din Maramureş

post-img

Circa 35 de companii autohtone participă în perioada 27 - 29 septembrie 2019, la prima ediţie a expoziţiei “Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, România.

Expoziţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş cu suportul Consiliului Judeţean Maramureş, a reunit agenţi economici autohtoni din domeniul agro-alimentar, textil, vinificatori, gospodării ţărăneşti, meşteşugari, etc.

Potrivit vicepreşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova Mihai Bîlba, expoziţia se aşteaptă a fi una de amploare, ca urmare a succeselor înregistrate săptămâna trecută la Iaşi.

”Exact cu o săptămână în urmă ”Republica Moldova Prezintă” cucerea consumatorii din Iaşi, cu produsele a peste 50 de companii moldoveneşti, astăzi, împreună cu cca 35 de companii suntem la Maramureş, nu doar pentru a prezenta produsele şi serviciile cu care ţara noastră se mândreşte, ci şi pentru a găsi noi parteneri de cooperare. Baia Mare este un oraş prietenos şi sperăm că această relaţie de prietenie o vor simţi ulterior şi antreprenorii, participanţi la forumul de afaceri”, a mai declarat Mihai Bîlba.

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, s-a arătat impresionat de amploarea acestui eveniment, menţionând că au fost combinate foarte bine expoziţiile din Republica Moldova şi România. ”Am astăzi o mare satisfacţie şi bucurie că găzduim cea mai prestigioasă şi consistentă delegaţie a fraţilor noştri din Republica Moldova şi e foarte important să vedem modul în care îşi promovează produsele, unele produse de care noi am uitat”, a mai spus primarul oraşului.

În cadrul evenimentului se desfăşoară şi un Forum Internaţional de afaceri ”Republica Moldova- România- Ucraina- Ungaria- Slovacia”.

Expoziţia “Republica Moldova Prezintă” se desfăşoară în cadrul evenimentului ”Rivulus Dominarum”, organizată la Maramureş. ”Rivulus Dominarum” este una dintre cele mai mari expoziţii de bunuri de larg consum din Nord-Vestul României care, în decursul celor 27 de ani, a devenit o tradiţie pentru producătorii şi comercianţii ce au dorit să se promoveze pe piaţa maramureşeană. În 2018, peste 10.000 de vizitatori au trecut pragul ”Rivulus Dominarum”.

Notă: ”La cele şase expoziţii desfăşurate anterior la Iaşi, Braşov şi Ploieşti, au participat circa 550 de companii, fiind încheiate peste 100 de contracte de colaborare privind exportul de fructe uscate, fructe în ciocolată, vinuri etc.”.