ECONOMIC

BNM va coopera cu USM pentru a pregăti şi perfecţiona specialişti în domeniul bancar

post-img

Banca Naţională a Moldovei (BNM) a semnat un acord de parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova (USM). Părţile vor coopera în vederea organizării studiilor şi schimbului de cunoştinţe pentru a pregăti şi perfecţiona specialişti în domeniul bancar.

În cadrul acordului, BNM va organiza stagii de studiu pentru studenţi şi profesori în scopul familiarizării acestora cu aspectele practice ale activităţii bancare şi a băncii centrale, dezvoltarea noilor servicii şi produse bancare, prognoza inflaţiei etc. Totodată, experţii băncii centrale vor organiza stagii de documentare pentru cadrele didactice şi doctoranzii şi vor participa la cercetările ştiinţifice şi proiectele acestora.

Reprezentanţii USM vor fi invitaţi la conferinţele şi evenimente publice organizate de BNM, în cadrul cărora vor avea posibilitatea să participe la discuţii şi să prezinte rezultatele propriilor analize şi cercetări.

Acorduri similare au fost semnate anul trecut cu Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) şi cu Universitatea Tehnică din Moldova (UTM).