CULTURĂ

FOTO. De ziua sa, Eugen Doga a primit în dar 80 de mărţişoare

80 de mărţişoare, acesta a fost cadoul pe care l-a primit în dar maestrul Eugen Doga, de ziua lui. În dimineaţa acestei zile, renumitul compozitor a fost întâmpinat la Primăria Chişinău cu 80 de baloane albe şi roşii. De asemenea, două colective artistice de elevi de la liceul „Toader Bubuiog” l-au întâmpinat pe jubiliar dansând pe melodia din filmul „Tandra şi gingaşa mea fiară”.

Maestrul s-a arătat impresionat de evenimentul organizat de municipalitate cu ajutorul copiilor. „Cel mai nobil vis al fiecărui din noi este să fim fericiţi. Şi eu vă doresc vouă să fiţi fericiţi! Ştiu că veţi fi fericiţi. Pentru că zâmbetul şi bunătatea voastră este asigurarea că veţi fi fericiţi. La mulţi ani!”, a spus Eugen Doga.Drept răspuns la urările maestrului, primarul general, Dorin Chirtoacă, a declarat că fericirea noastră, a tuturor, poate veni mai mult din muzica lui Eugen Doga, decât din orice altceva. Sărbătoritul a semnat în Cartea de Onoare a municipiului Chişinău şi a făcut fotografii cu elevii şi cu cetăţenii care treceau prin preajmă.
 
Tot astăzi, de 1 martie, în numele celebrului compozitor, Poşta Moldovei a lansat şi a pus în circulaţie plicul cu marcă fixă „Eugen Doga. 80 de ani de la naştere”. Astfel, au fost puse în circulaţie 10 mii de plicuri personalizate.


 
Menţionăm că astăzi cu începere la ora 17:00, la TVR MOLDOVA va fi difuzată o ediţie specială a emisiunii Obiectiv Comun dedicată maestrului. În cadrul acesteia, mai mulţi artişti vor transmite mesaje de felicitare marelui compozitor.