CULTURĂ

Expoziţia cu genericul „Patrimoniul cultural: acolo unde trecutul întâlneşte viitorul", inaugurată la Biblioteca Naţională a R. Moldova

În Anul European al Patrimoniului Cultural 2018, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a fost inaugurată o inedită expoziţie cu genericul „Patrimoniul cultural: acolo unde trecutul întâlneşte viitorul".

Expoziţia are rolul de a valorifica patrimoniului cultural al Europei şi sensibilizarea societăţii cu privire la istoria şi valorile comune. Organizatorii îşi doresc consolidarea sentimentului de apartenenţă la un spaţiu european comun. Exponatele sunt diverse.

În premieră, la Chişinău a fost expusă o colecţie de patru hărţi europene medievale, ce datează din secolele 16 - 18. Acestea au fost donate de cel mai longeviv primar al Chişinăului, Carol Schmidt, încă în secolul al 19-lea.

Printre vizitatorii expoziţiei au fost şi studenţii Academiei Militare „Alexandrul cel Bun".

Prin această expoziţie, Bibioteca Naţională îşi propune să pună în vizorul cetăţenilor istoria şi locurile care au contribuit la formarea patrimoniului cultural al Europei.

Anul 2018 a fost desemnat drept An European al Patrimoniului Cultural. Astfel, Europa marchează la nivel naţional, regional şi local diversitatea patrimoniului său cultural. Expoziţia de la Biblioteca Naţională va putea fi vizitată până pe 18 octombrie.