Covid 19

România va primi 114.000 de doze de vaccin pediatric anti-COVID-19 până în data de 25 ianuarie

post-img

Ministerul Sănătăţii din România anunţă că în perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranşă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii, remis CaleaEuropeană.ro.

Este vorba despre 114.000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menţionată.

Într-un document explicativ, Ministerul Săntăţii subliniază că eficienţa vaccinului ARNm Pfizer-BioNTech COVID-19 este în proporţie de 91% în prevenirea bolilor simptomatice la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, conform studiilor clinice efectuate până la acest moment.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 protejează copiii atât de efectele directe, imediate ale bolii, cât şi de efectele pe termen lung. Copiii sunt protejaţi pentru riscul de spitalizare sau de a dezvolta o formă moderată până la o formă critică de boală, precum şi de apariţia miocarditei sau a sindromului multiinflamator sistemic. Vaccinarea împotriva COVID-19 asigură totodată o protecţie faţă de efectele indirecte ale bolii cum ar fi: transmiterea în comunitate, apariţia de noi variante şi închiderea şcolilor”, se mai arată în document.