Covid 19

Peste un milion de cetăţeni ai R. Moldova s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19

post-img

În Republica Moldova 1.001.014 persoane s-au vaccinat anti COVID-19 cu schema completă. Cea mai înaltă rată cu schema primară de vaccinare se înregistrează în grupul de vârstă 70-79 de ani.

Acoperirea naţională cu schema completă în populaţia generală constituie peste 29% sau 47% din populaţia cu reşedinţă obişnuită, raportată de Biroul Naţional de Statistică. Procesul de vaccinare este în plină desfăşurare în cadrul Centrelor de vaccinare din R. Moldova.

Totodată, sunt organizate echipe mobile care se deplasează la domiciliul persoanelor vârstnice care nu au posibilitatea să meargă de sine stătător la un centru de vaccinare. Campania de vaccinare a demarat la 2 martie 2021, iar până în prezent au fost administrate 1.855.176 doze de vaccin împotriva COVID-19, în schema primară şi booster.

Menţionăm că, la moment sunt disponibile vaccinurile Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Spikevax/Moderna, Vaxzevria/AstraZeneca, Sinopharm şi CoronaVac/Sinovac.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită şi recomandată de toate instituţiile de sănătate la nivel naţional şi internaţional, fiind o metodă eficientă pentru a opri pandemia.