Covid 19

În Chişinău vor fi organizate maratoane de vaccinare pentru imunizarea anti-COVID-19

post-img

Primăria Chişinău informează că va continua să organizeze maratoane de vaccinare pentru imunizarea antiCOVID-19. Acţiunile de imunizare vor avea loc în fiecare weekend, pe parcursul lunii decembrie, în sectoarele Chişinăului, cu sprijinul Asociaţiei MĂR şi a agenţilor economici din domeniu HoReCa.

Astfel, în zilele de sâmbătă şi duminică, autobuzul de vaccinare va staţiona în diferite sectoare, la anumite reţele de alimentare publică, iar agenţii economici vor oferi vouchere de consum şi alte beneficii pentru a fi utilizate în anumite localuri ale Chişinăului, după modelul maratonului organizat în luna noiembrie în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

În context, autorităţile municipale a îndemnat locuitorii Chişinăului să se imunizeze cu doza 1, doza 2, iar de astăzi şi cu doza 3. Vaccinarea este posibilă în continuare în orice centru de vaccinare din Chişinău.

Totodată, în municipiul Chişinău, doza 3 de imunizare poate fi administrată tuturor persoanelor doritoare, care au fost vaccinate cu doza 2, cel puţin 6 luni în urmă, la toate punctele de vaccinare din Chişinău.

În Chişinău sunt amplasate 70 de puncte de vaccinare active, Centrul municipal de vaccinare, precum şi punctele mobile care îşi desfăşoară activitatea în sectoare.