Covid 19

Corturi anti-COVID-19 în Chişinău: Cetăţenii se vor putea testa

post-img

Primăria municipiului Chişinău îşi propune deschiderea punctelor suplimentare de testare la COVID-19 pe lângă instituţiile de asistenţă medicală primară: AMT-uri şi centre ale medicilor de familie.

Potrivit autorităţilor municipalle, această iniţiativă are ca scop evitarea aglomeraţiilor în policlinici şi acordarea serviciilor enunţate la cât mai multă lume, având în vedere creşterea sporită de persoane care solicită testarea la infecţia COVID.

Punctele mobile de testare vor fi amenajate în comun cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar testele vor fi asigurate prin activităţile desfăşurate împreună cu autorităţile centrale.

Primăria Chişinău a convocat Celula de Criză, împreună cu Direcţia generală asistenţă medicală şi socială şi managerii de spitale, pentru planificarea şi realizarea acţiunilor emergente de acordare a asistenţei medicale în situaţia actuală de criză sanitară.

Unităţile de asistenţă medicală primară vor avea o informare şi comunicare extinsă către populaţie, cu referire la acordarea asistenţei medicale şi punctele de testare. Astfel, în AMT-uri şi CMF-uri va fi suplinit numărul de personal din registratură, respectiv vor fi deschise numerele de telefon suplimentare, unde va fi oferită informaţia necesară pacienţilor.