Covid 19

Centrul COVID-19 de la Moldexpo va fi reactivat

post-img

Autorităţile Chişinăului prevăd o creştere a cazurilor de coronavirus în perioada următoare şi anunţă reactivarea Centrului COVID-19 de la Moldexpo, transmite MOLDPRES.

Şeful Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Boris Gâlcă, a informat în şedinţa on-line de astăzi a serviciilor municipale că primăria va reactiva Centrul COVID-19 de la Moldexpo, pentru a face mai rapid triajul pacienţilor suspecţi la noul coronavirus. „Suntem siguri că, după Sărbătorile de iarnă, vom asista la creşterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19 în Chişinău. Reactivarea Centrului COVID-19 de la Moldpexpo face parte din măsurile municipalităţii de răspuns la un viitor val de coronavirus, care, datorită mobilităţii cetăţenilor, va apărea”, a declarat oficialul.

Potrivit sursei citate, statul moldovean nu poate fi o excepţie la ceea ce se întâmplă în regiune. „Republica Moldova nu poate să fie o excepţie. Observăm o creştere a numărului de infectări cu coronavirus în regiune. Mobilitatea sporită a populaţiei înainte de sărbători, călătoriile din şi spre Moldova, vor face posibilă apariţia valului de Omicron în Chişinău, trebuie să fim pregătiţi”, a declarat Gîlcă.

În acelaşi timp, oficialul a spus că imunizarea locuitorilor oraşului va continua. „Am stabilit ca obiectiv principal să imunizăm circa 70% din populaţia municipiului până în luna aprilie", a precizat el.