Centenar

Campania "100 de mii de cărţi pentru Centenar" a ajuns în şcoala din Larga Nouă, Cahul

Pod de carte românească peste Prut. Încă o instituţie de învăţământ din Republica Moldova şi-a îmbogăţit fondul de carte al bibliotecii cu volume româneşti, datorită campaniei "100 de mii de cărţi pentru Centenar". Deputatul basarabean în Parlamentul României Constantin Codreanu, în parteneriat cu Blocul Unităţii Naţionale, îşi propun ca în anul Marii Uniri să doneze cărţi româneşti în 100 de şcoli din satele Republicii Moldova.

Pentru biblioteca din Larga Nouă, raionul Cahul, unioniştii au reuşit să colecteze peste o mie de cărţi semnate de mari scriitori români precum Caragiale, Eminescu, Stănescu, Sadoveanu, Alecsandri, Dabija, dar şi cărţi din literatură clasică universală.
 
CONSTANTIN CODREANU, deputat în Parlamentul României: "Am adus peste 1000 de cărţi. Sunt cărţi şi de lit. artistică şi în diverse domenii, geografie, biologie, dicţionare de neologisme. Sunt deja mulţi care ne solicită acest lucru, oameni care lucrează şi în cadrul bibliotecilor publice, deocamdată ne concentrăm pe cele din gimnazii, ca la copii să ajungă această carte românească."
 
Administraţia gimnaziului din Larga Nouă spune că donarea de carte este binevenită pentru că, din cele câteva mii de volume aflate în biblioteca şcolii şi a satului, doar o mică parte sunt tipărite în alfabetul latin.
 
Pe lângă carţi, instituţia a primit în dar un tricolor şi invitaţia de a vizita Parlamentul României.
 
Campania "100 de mii de cărţi pentru Centenar" va continua şi în alte localităţi din Republica Moldova, pe parcursul anului 2018.