Economic

Proiect de lege menit să impulsioneze activitatea investițională și economică în sudul R. Moldova, votat în prima lectură

post-img
ședință
Sursa foto: Bizgu.Eduard

Deputații au aprobat unanim, în prima lectură, proiectul de modificare și completare a Legii privind Zona Antreprenoriatului Liber – Parcul de Producție „Valkaneş”. Scopul inițiativei legislative este impulsionarea activității investiționale, economice și de producere în sudul R. Moldova.

Modificările propuse vizează delimitarea clară a hotarelor și competențelor Zonei Antreprenoriatului Liber – Parcul de Producție „Valkaneş” și a Parcului Industrial Comrat. 

Autorul proiectului, deputatul Dan Perciun, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, menționează că există un interes sporit din partea investitorilor străini pentru a dezvolta afaceri în Zona Liberă „Valkaneș”, creând locuri de muncă bine remunerate. În total este planificată construirea a 60 000 m² de clădiri industriale, iar volumul estimat de investiții este de 240 de milioane de lei. Toate proiectele industriale din zona liberă sunt orientate spre export.

Proiectul va fi supus aprobării și în lectura a doua.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter