Extern

Prima reacție a Ucrainei după moartea lui Evgheni Prigojin: Este un semnal către elitele ruse. Putin nu iartă pe nimeni

post-img
Vladimir Putin și Evghenii Prigojin
Sursa foto: hotnews.ro

Moartea lui Evgheni Prigojin, în urma prăbuşirii unui avion la bordul căruia liderul grupului de mercenari Wagner se afla, este un "semnal" trimis de preşedintele Vladimir Putin elitelor ruse, a apreciat miercuri Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

ZFR

"Eliminarea spectaculoasă a lui Prigojin şi a comandamentului Wagner la două luni după tentativa de lovitură de stat este un semnal al lui Putin către elitele ruse înainte de alegerile din 2024", a afirmat pe Twitter Mihailo Podoliak, apreciind că "Putin nu iartă pe nimeni".

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver. "Bucătarul lui Putin" a murit, transmite Rosaviația, autoritatea aeriană civilă a Rusiei, care a confirmat că Prigojin se afla la bordul avionului prăbușit, potrivit agenției RIA Novosti.

Și adjunctul său, Dmitri Utkin, era în avion. Un al doilea avion al Wagner s-a întors la Moscova. Prigojin a condus în iunie o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse, însă în urma unei intervenţii a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko şi-a oprit după câteva ore subordonaţii care se îndreptau spre Moscova.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter