Actualitate

Veste bună pentru agricultori! R. Moldova va proba livrarea a 100 de tone de mere în India

post-img
produse agricole din R. Moldova
Sursa foto: gov.md

Republica Moldova va livra în India un lot de probă de 100 de tone de mere, urmând ulterior să fie obținută autorizația de export. Posibilitatea de facilitare a exportului produselor agricole autohtone pe piața din India, în special al merelor și fructelor uscate, și includerea R. Moldova în Ordinul de carantină a plantelor a fost discutată de premierul Natalia Gavrilița cu ambasadorul Indiei în R. Moldova, cu sediul la București, Rahul Shrivastava.

Oficialii  au discutat aspecte privind consolidarea agendei de cooperare economică  moldo-indiană și fortificarea relațiilor diplomatice bilaterale,  transmite IPN.

Natalia Gavrilița a propus extinderea relațiilor investiționale dintre  cele două state. Premierul a amintit despre  avantajele oferite de  Republica Moldova investitorilor, cum ar fi zonele economice libere,  procedurile vamale simplificate, exportul fără taxe în UE. În context,  ambasadorul Indiei a menționat intenția mai multor antreprenori din India de a face investiții în mai multe regiuni ale țării, precizează un comunicat de presă al Guvernului.

Părțile au trecut în revistă și aspecte privind cooperarea bilaterală în  domeniul social și educațional, fiind menționat că peste 800 de  studenți din India își fac studiile în Republica Moldova, iar  popularitatea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae  Testemițanu” printre studenții din India este în continuă creștere. 

De asemenea, oficialii au salutat vizita planificată la New Delhi a șefului  diplomației moldovenești și au apreciat dinamica pozitivă a relațiilor  diplomatice între cele două state, stabilite acum 30 de ani.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter