Actualitate

SONDAJ. Majoritatea cetățenilor României au cea mai bună părere despre relația cu Republica Moldova

post-img
Sondaj

Întrebați ce părere au despre modul în care se comportă alte state vis-a-vis de România, 53% dintre respondenții unui sondaj de opinie realizat în România au declarat că au cea mai bună părere despre relația cu Republica Moldova.

49% dintre respondenți au cea mai bună părere despre relația României cu SUA, 48% despre relația cu Uniunea Europeană și 44% despre relația cu Marea Britanie.

La coada clasamentului se află Rusia (4%), Ungaria (13%) și China (24%).

O pondere semnificativă, de 70% dintre români, s-a poziționat în favoarea rămânerii României în Uniunea Europeană în perioada următoare, indică sondajul realizat de compania Avangarde

9% au spus că ar alege ieșirea din UE, iar 18% nu putut aprecia.

Întrebați ce ar alege în perioada următoare între parteneriatul Strategic cu SUA și apartenența la Uniunea Europeană, 36% au ales relația mai puternică cu SUA, 35% au ales menținerea relațiilor apropiate cu UE, iar 26% au afirmat că nu pot aprecia.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22.09.2022 – 30.09.2022, pe un eșantion de 904 de subiecți (populație adultă, de peste 18 ani), folosind metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +/- 3,4%.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter