Cultură

„Unire prin Cultură”: Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale” a participat la Festivalul de Teatru din Deva, România

post-img
Festivalul „Unire prin cultură”
Sursa foto: imagine simbol

În perioada 10 - 15 mai 2022, Teatrul National Satiricus „Ion Luca Caragiale" a participat la Festivalul de Teatru Republica Moldova - România, cu genericul „Unire prin Cultură".

Teatrul Național Satiricus din Chișinău a reușit să se ridice, din nou, la nivelul așteptărilor cu care a fost deja obișnuit publicul de la Deva.

În cadrul evenimentelor culturale și a reprezentațiilor teatrale au participat: viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici și șefa Direcției Cultură, Valentina Volontir.

„A fost teatru, a fost coregrafie, a fost light-design, sound-design, a fost prezent în scenă contemporanul, prin mijloace artistice vii de reprezentare scenică, textualitate care abordează teme din viața cotidiană, încununate prin viziuni regizorale remarcabile. Textele bune au contribuit pe măsură la succesul festivalului. A fost calitate și măiestrie artistică apreciate înalt de publicul din sală”, menționează autoritățile municipale.

Programul festivalului a cuprins șase spectacole. Astfel, la 10 mai, Teatrul de Artă din Deva a prezentat premiera spectacolului ”Regele, bufonul și domnii șobolani” de Matei Vișniec, regia - Jean-François D'hondt și Mihaela Panainte. Pe 11 mai, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” a jucat spectacolul ”Și cu violoncelul de facem?” în regia lui Vitalie Drucec, pe 12 mai – spectacolul ”Banii, banii” de Ray Cooney în regia lui Alexandru Grecu, pe 13 mai – spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau în regia lui Alexandru Grecu, pe 14 mai – spectacolul ”Fără pijamale” după Mawby Green și Ed Feilbert, regia Alexandru Grecu și pe 15 mai – spectacolul ”Revizorul” de Nikolai Gogol în regia lui Alexandru Grecu.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter