Cultură

O pictură murală de aproape 450 de metri pătraţi a fost inaugurată în sectorul Botanica din Chişinău

O pictură murală de aproape 450 de metri pătraţi a fost inaugurată în sectorul Botanica din Chişinău

O pictură murală de aproape 450 de metri pătraţi a fost inaugurată în sectorul Botanica din Chişinău. Creaţia cu tema "Speranţa" aparţine artistului plastic Dmitri Potapov. Alături de alţi colegi, el a reuşit să dea o pată de culoare oraşului.

MĂDĂLINA GUŞTIUC, jurnalist TVR MOLDOVA: „Aceasta este noua pictură murală din seria celor care încearcă să facă oraşul Chişinău mai frumos şi mai colorat. Potrivit autorului, simbolizează aspiraţiile fiecăruia dintre noi, speranţa către un viitor prosper”.

Dmitri Potapov mărturisește că pasiunea pentru cultura graffiti a descoperit-o la 12 ani. De aproape un deceniu, artistul face artă pe pereţii din Republica Moldova dar şi de peste hotare.

DMITRI POTAPOV, artist plastic: „Procesul de pregătire a fost mai lung, aproximativ două săptămâni, pre producţia. După aia, deja procesul de producţie luase şase zile. Ne-am confruntat cu vântul, cu ploile, cu suprafaţa care este destul de complicată din punct de vedere de realizare”,

Lucrarea de la Chișinău reprezintă imaginea unei eleve care vine de la şcoală şi, în drum spre casă, se împrieteneşte cu toţi cei din jur - natura, păsările, razele de soare.

LIUBA LUPAN, conducător Unitatea de Producţie a Muralurilor: „Orice loc din Chişinău sau chiar din Republica Moldova apare o astfel de pictură, neapărat aduce o schimbare şi o transformare majoră a locului, iar celor din jur, privitorilor care pot fi atât trecători simpli, locatari, copii sau turişti le trezeşte doar emoţii de admiraţie şi bucurie”.

Cei ce vor să descopere  lucrările lui Dmitri Potafov le pot identifica după semnătura sa "BTA- Bringing the arts". În Chişinău sunt peste 10 picturi murale.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter