Actualitate

Un tricolor de 10 metri lungime a fost prezentat astăzi în Piaţa Libertăţii din municipiul Soroca, de Ziua Naţională a Drapelului de Stat

Un tricolor de 10 metri lungime a fost prezentat astăzi în Piaţa Libertăţii din municipiul Soroca, de Ziua Naţională a Drapelului de Stat

Ziua Drapelului de Stat a fost marcată şi în municipiul Soroca. Îmbrăcaţi în veşminte populare, elevii unui colegiu din localitate au întins în Piaţa Libertăţii un tricolor de 10 metri lungime, simbol al mândriei naţionale.

Tricolorul a fost adus în Piaţa Libertăţii din Soroca de elevii Colegiului de Arte "Nicolae Botgros". Tinerii spun că, în acest fel, îşi arată respectul şi dragostea faţă de simbolurile naţionale.

"Este important pentru noi pentru că trebuie să dăm dovadă de patriotism şi de dragoste faţă de ţara în care trăim.
Consider că în rândurile tinerilor, această zi trebuie să fie de o deosebită importanţă."

"Este foarte important ca tinerii să omagieze acest simbol, însăşi drapelul este simbolul statului şi, astfel, elevii îşi manifestă patriotismul faţă de ţară."

NADEJDA GORPIN profesoară: "Am venit cu un program de concert pentru ca să reuşim să organizăm o adevarată sărbătoare. Felicit toţi moldovenii şi românii din Republica Moldova şi de peste Prut cu Ziua Drapelului Republicii Moldova."



Ziua Drapelului este sarbatorită solemn, în fiecare an, în municipiul Soroca. Locuitorii spun că această zi e un bun prilej să rememoreze istoria acestor locuri şi să cultive valorile neamului românesc în rândul tinerilor.

"Acest moment este menţionat şi în constituţia Republicii Moldova, la rând cu cele trei atribute. Mă refer aici la: stemă, imn şi drapel."

"Este şi o educaţie civică pentru tineret. Această activitate de astăzi este, de fapt, un element care contribuie la educaţia patriotică a tinerilor din Republica Moldova."

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter