Politic

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, la conferința dedicată alegerilor europarlamentare: „Ne angajăm să ne transformăm ca țară, ca economie și ca societate”

post-img
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, la conferința dedicată alegerilor europarlamentare: „Ne angajăm să ne transformăm ca țară, ca economie și ca societate”

Cum va arăta Europa după recentele alegeri europarlamentare și ce impact va avea rezultatul acestui scrutin asupra parcursului european al R. Moldova au fost câteva dintre subiectele discutate în cadrul mesei rotunde organizate astăzi de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Fundația Konrad Adenauer (KAS), informează Biroul pentru integrarea europeană al Guvernului R. Moldova.

ZFR

Prezentă la eveniment, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a subliniat importanța configurației instituțiilor europene pentru agenda de viitor a Republicii Moldova.

„Avem prieteni foarte buni la Bruxelles și în capitalele europene, care susțin cu fermitate parcursul nostru european. Este important ca la acel nivel înalt să continue dialogul privind reformele și viitorul UE. Iar noi vom continua să pregătim întreaga țară pentru aderare și pentru a fi gata, pe intern, să facem acest pas către anul 2030. Totul depinde de evoluțiile politice din țară, dar și de cele de la Bruxelles. Ne angajăm să ne transformăm ca țară, ca economie și ca societate, astfel încât să parcurgem pe deplin toate etapele prin care trebuie să treacă un stat candidat”, a spus Cristina Gherasimov.

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană s-a referit și la beneficiile pe care le are R. Moldoava fiind inclusă în diverse programe europene, menite să facă mai ușoară interacțiunea cu instituțiile europene, dar prin care și Republica Moldova poate contribui la menținerea stabilității și competitivității UE pe plan global.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter