Recomandări

„Obiectiv Comun”: ZILELE FILMULUI ROMÂNESC, EDIȚIA A X-A

post-img
emisiune

Zilele Filmului Românesc, singurul festival care aduce în R. Moldova pelicule realizate peste Prut, se desfășoară în perioada 26 - 29 septembrie, la Chișinău. Filmul românesc are public fidel în R. Moldova. Deja de 10 ani asistăm la o creștere exponențială a acestui festival extraordinar, care a pornit de la ideea de a aduce filme mari, dar s-a extins și a ajuns să aducă filme vechi, importante, care au marcat cinematografia românească, filme realizate de studenți, o colaborare foarte frumoasă cu cei de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice și UNATC București. La fel, filme documentare, pentru că și filmul documentar românesc este extraordinar și a avut o istorie care merită să fie povestită și văzută. Despre programul festivalului, oamenii filmului românesc și surprizele festivalului discutăm la Obiectiv Comun.

ZFR

Invitații ediţiei sunt: Emanuel Pârvu - regizor și actor; Marian Crișan - regizor, coorganizator ZFR; Dumitru Grosei- regizor, manager general ZFR. 

Moderator - Dana Ciobanu, producător - Elena Guțu.  

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter