Actualitate

Moldovan National Youth Orchestra a revenit la Cetatea Tighina cu un concert de excepție - „Pop Simfonic”

post-img
concert

Moldovan National Youth Orchestra a revenit la Cetatea Tighina cu un concert de excepție - „Pop Simfonic”, ediția de vară – care a reunit 50 de muzicieni și instrumentiști de pe ambele maluri ale râului Nistru iar soliștii Radu Dolgan, Felicia Dunaf, Simona și Stas Goncear au reinterpretat celebre melodii pop în varianta simfonică.

ZFR

Spectacolul s-a desfășurat într-unul din cele mai importante monumente istorice din Republica Moldova, restaurate cu suportul Uniunii Europene prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, Cetatea Tighina/Bender.

concert



Deși în preajma concertului a plouat mai bine de o oră, 3000 de spectatori de pe ambele maluri, care au venit din toate colțurile Moldovei au cantat în unison piesele celor mai populare creații muzicale: de la ABBA, Michael Jackson la Okean Elzy, Bi-2, Ștefan Petrache sau Formația Noroc.

concert


Publicul ne-a dezvaluit că asemenea evenimente ca „Pop Simfonic” demonstrează, o dată în plus, că suntem un popor și avem aceeași cultură.

ZFR
concert

 

concert

 

concert

 

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter