Extern

Rusia a pierdut locul în consiliul de conducere al Organizației Aviației Civile Internaționale

post-img
ICAO
Sursa foto: imagine simbol

Rusia nu a reușit, sâmbătă, să câștige suficiente voturi pentru a fi realeasă în consiliul de conducere al agenției de aviație civilă a Națiunilor Unite, relatează Digi24.ro, cu referire la Reuters.

Rusia nu a ajuns la cele 86 de voturi necesare pentru a rămâne în consiliul de conducere al Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO), format din 36 de țări, în timpul adunării generale a agenției, care se va desfășura până pe 7 octombrie, la Montreal. 

În consiliul de 36 de membri al ICAO, Rusia ocupa un loc ca „stat de importanță principală în transportul aerian”, alături de G7, China, Brazilia și Australia. 

Votul trage Rusia la răspundere pentru încălcarea spațiului aerian suveran al Ucrainei și pentru bombardarea aeroporturilor, lucruri care contravin unui acord din 1944 care stabilește principiile de bază pentru aviația globală, a declarat Yulia Kovaliv, ambasadorul Ucrainei în Canada. 

De asemenea, Occidentul acuză Rusia că a confiscat ilegal sute de avioane străine, lucru negat de Moscova. Canada și statele europene au declarat înainte de vot că se vor opune realegerii Rusiei în consiliu.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter